Известување за неработен ден

Почитувани студенти, Ве информираме дека Владата го прогласи 7 мај за неработен ден на територијата на Град Скопје. Дополнително ќе биде соопштено кој ден ќе биде определен за да се одработи утрешниот неработен ден.

Известување за неработни денови

Ве информираме дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07) 26 април, 29 април и 01 мај 2019 година  се неработни денови. ИБЕ нема да работи и на 30 април 2019 година (вторник), односно ќе започне со работа на 02 мај 2019 година (четврток).

Успешно организирана првата меѓународ...

На 12ти април, 2019-та година, во просториите на Институтот за бизнис економија (ИБЕ) и Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) беше организирана првата меѓународна конференција за одржлив развој во бизнисот и економијата, во рамки на првата меѓународна Еразмус+ недела која се одржа од 8 до 12 април. На конференцијата беа пријавени 20 автори н [...]